Mest pengar på trav genom tiderna

Jag tänkte skriva lite om en lista som jag hittade. Det är en lista med de vinstrikaste travarna genom tiderna. Vi pratar alltså Victory Tilly, Commander Crowe och Gidde Palema som topp tre. Det känns som jag skulle ha kunnat pricka in dem allihop även innan jag tjuvkikade.

Victory Tilly – 37,7 miljoner

Victory Tilly som ett känns inte som särskilt överraskande. 37,7 miljoner i prissumma är inte småpengar det. Alla vet ju att det är Stig H Johansson som rattade Victory Tilly. Det behöver jag väl knappast tillägga, men jag gör det i alla fall.

Vicotry Tilly blev ju, som bekant, också den 3 augusti 2002 rekordhästen. Han travade kilometern på rekordtiden 1.08. Helt vansinnigt förstås. Sedan dess har rekordet slagits, men Victory Tilly kommer för evigt vara den främsta hästen i mängder av svenska travhjärtan.

Commander Crowe – 30,7 miljoner

Commander Crowe har inte bara rekordet med 23 raka segrar från debuten. Hästen kan också stoltsera med sina 30,7 miljoner i vunna prispengar. Commander Crowe är också känd för att ha vunnit Elitloppet 2012.

Gidde Palema – 27,0 miljoner

Åke Svanstedt och Gidde Palema är trea på 27 miljoner kronor. Gidde Palema är en av mina favorithästar genom alla tider. Den här fantastiska travhästen vann ju Elitloppet 2004 och Oslo Grand Prix 2003 samt 2004. Det får man väl anse vara Gidde Palemas största meriter.

Det var den listan det. Det är otroliga summor som vi pratar om här. Samtidigt ska vi komma ihåg att det är slitigt att vara hästägare. Det är inte bara pengar som rullar in. Det är väldigt kostsamt och har man inte tur och skicklighet att få fram en makaber häst kan det vara en riktig pengaslukare. Personligen äger jag ingen häst i dagsläget. Men jag skulle verkligen vilja göra det inom en snar framtid. Men tills dess så försöker jag dra hem den där storvinsten på V75 och säkra framtiden. Då vill jag lova att jag köper en häst.